Koprčani otovorjeni za drugi tir

Litijani so imeli pred tekmo veliko problemov s poškodbami, v ekipi tako ni bilo Jake Štembergerja, Žige Laha in Nejca Pavlihe. Gostje iz Kopra so zato samozavestno začeli srečanje, v osmi minuti so povedli 14:7, prva četrtina pa se je končala z njihovim vodstvom 20:16. V drugi četrtini sta pri Litiji začela zadevati Dragan Pušič (v prvem polčasu 15 točk) in Matevž Dobravec (v prvem polčasu 12 točk). Domači so z odlično in borbeno igro prevzeli igro v svoje roke in po prvem polčasu vodili 40:33.
Tudi na začetku drugega polčasa so Litijani nadaljevali z agresivno igro v obrambi, ter z učinkovitimi napadi. Pod košem so se borili Žan Erjavec, Žan Podbregar in Rok Seručar, odličen je bil tudi Lovro Šepec in po treh četrtinah je bil Koper v izgubljenem položaju, saj je zaostajal že 42:64. Tudi v zadnjem delu tekme gostom ni uspevalo praktično nič, še najbolj se je trudil izkušeni Kavgič, ki pa so ga tudi izdale moči. Enkrat ga je s blokado zaustavil tudi precej nižji, a toliko bolj borben Aljaž Primožič, vendar sta sodnika v tej akciji menila, da je šlo za osebno napako litijskega igralca. Litija je s poletno igro še naprej povečevala prednost, ki se je na koncu ustavila pri 31 točkah in Koper je bil zaradi visoke razlike tako otovorjen, da bi moral za prevoz domov skoraj počakati na izgradnjo drugega železniškega tira.
Litija  je tako dosegla prvo zmago v skupini za prvaka. Rezultati v tej skupini so sicer zaenkrat izjemno presenetljivi, saj je eden od favoritov  Hrastnik izgubil že dve tekmi, le Medvode delujejo nepremagljivo. Boj za drugo mesto pa je še povsem odprt.

Marko Godec