ZDENKA BREGAR roj. Klančar 1953 - 2018

 Življenje se prične in konča z jokom. Na našo veliko žalost  se je v petinšestdesetem letu po hudi bolezni zaključila življenska pot naše soigralke in prijateljice Zdenke Klančar Bregar.

Zdenkina košarkarska pot se je pričela leta 1969, ko se je priključila ženski članski ekipi KK Litija, za svoj dres pa si je izbrala številko 6.

Njene kvalitete na igrišču so bile neprecenljive, njena levica pa je bila mnogokrat  pretrd oreh za nasprotnice, saj je neusmiljeno polnila njihov koš. Po končanem aktivnem igranju se je z veseljem priključila ekipi veterank, z njimi sodelovala na vsakoletnih turnirjih tako v Sloveniji,  kot izven njenih meja. Leta 2001 je z veteransko ekipo SLO 45 + na svetovnem prvenstvu v Ljubljani osvojila srebrno medaljo. Posebnost domače ekipe veterank pa so prijateljska druženja izven igrišča, ki se jih je  z veseljem udeleževala. Poleg športnih kvalitet,  pa je bila Zdenka dobra žena, skrbna mamica in babica. Vse te njene kvalitete pa je prekinila neozdravljiva bolezen in kljub mnogim zmagam na igrišču, je v tej bitki izgubila. Vsem je zastal dih, orosile so se oči, kajti v torek,  22.5.2018, ob 16,30 uri bomo našo Zdenko  pospremili na njeni zadnji poti. 


Zdenka  za  vedno boš z nami, tvoje veteranke.