Dan košarke 16.6.2018

V soboto 16.6.2018 je Košarkarski klub Litija organiziral predstavitev najmlajših igralk in igralcev. Na prireditvi, ki se je odvijala na športnem igrišču pri novi OŠ Litija, je sodelovalo preko 100 igralk in igralcev (točno število 103). Odigralo se je sedem košarkarskih tekem po posameznih kategorijah:

  • kategorija začetnice U-9;
  • kategorija začetnic U-11,
  • kategorija pionirk U-13,
  • kategorija začetnikov U-7,
  • kategorija začetnikov U-9,
  • kategorija začetnikov U-11,
  • kategorija (U-13, U-15 in kadetov)

V posamezni kategorijo so bili igralke in igralci razdeljeni v ekipi (modri in beli). Igralke in igralci so pokazali košarkarsko znanje, ki so ga pridobili, ko redno trenirajo in igrajo košarkarske tekme pod strokovnim vodstvom trenerke in trenerjev KK Litija. Košarkarske tekmo so bile športne, borbene z veliko žara in veseljem do košarkarske igre. Gledalci so s ploskanjem nagradili uspešne poteze (podaje, asistence) in mete na koš igralk in igralcev. Na prireditvi smo podelili priznanja KK Litija igralcem kategorij U-11 in U-9 za uspešno nastopanje v tekmovanju pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Priznanja so prejeli naslednji igralci:

Prelogar Lovro, Vidergar Jure, Kučič Maks, Kos Nik, Velič Sanid, Bola Urh, Raspotnik Tim, Đukić Radenko, Krištof Zorc Matej, Vinkovič Job, Musar Filip, Prijatelj Rok, Verhovnik Val, Kos Luka, Paulič Luka, Pavelič Marcel, Ačimović Kristjan, Medved Matevž, Mandelj Aljaž, Cizerle Tian, Sabljič Uroš, Kovač Lenart, Jurič Gašper, Simonič Luka, Ribič Oskar, Resnik Tian, Plettnev Ciril, Dimec Anders, Jurjevec Jakob, Glavan Janej, Novak Sergej, Gorenc Matic, Kaplja Jure, Planinšek Jurij, Bric David, Popit Mark, Pavelič Tristan, Kobe Župančič Rok Maksimiljan, Koprivnikar David, Ibiši Bercieri Jakob, Lamovšek Žan, Bilič Edis, Slokan Topolinjak Svit, Mladenovski Alek, Kos Tai, Prijatelj Igor, Rajh Žan, Pušič Luka, Krištof Zorc Nejc, Anžel Lara Alex, Nrecaj Adrian, Auflič Markus ter trenerji ekip Džemo Ibiši, Pušič Goran, Anžur Gregor.

Fotografije z dneva košarke si lahko ogledate na spletni strani KK Litija: http://www.kosarkarskiklub-litija.net/.

Dan košarke se je vključil v čas praznovanja občinskega praznika, ki ga občina Litija praznuje 16.6.

 KK Litija se zahvaljuje vsem igralkam, igralcem, staršem, skrbnikom, organizatorjem, trenerjem, sodnikom, zapisnikarjem ter ostalim sodelavcem pri organizaciji dneva košarke. Zahvaljujemo se sponzorjem in donatorjem, ki nam pomagajo finančno in materialno, da se košarka igra in razvija v Litiji.

Vsem igralkam in igralcem KK Litija želimo s športom polne poletne počitnice – ne pozabite na košarko.

Še v večjem številu se vidimo na začetku sezone 2018/2019. Povabite svoje prijateljice, -e, kolegice, -e, znance, da se na pridružijo.
 

Športni pozdrav
Košarkarski klub Litija