V torek vsi na tekmo s Postojno !

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 07 april 2019

Litija, 6.4. ob 19.00

Litija- Vojnik 79:69

Dramatični boj za prvi dve mesti v ligi za prvaka 3. SKL se nadaljuje. Potem, ko je Litija izgubila v Postojni in je že kazalo,da je zanjo vse izgubljeno, je svoj položaj močno izboljšala z visoko zmago v sredo v Novi Gorici. Litijani so očitno pod vtisom napornih prejšnjih tekem in z mislijo,da morajo nujno doseči novo zmago, srečanje z Vojnikom začeli dokaj medlo in v nekakšnem krču. Sredi druge četrtine so sicer povedli 31:22, vendar so razigrani gostje do konca prvega polčasa zaostanek skoraj povsem izničili (35:34).Najboljša pri Litiji sta bila Dragan Pušič, ki je dosegel 11 točk, in Jakob Virk z 8 točkami.
Gostje, ki za razliko od domačih na tej tekmi niso mogli ničesar izgubiti, saj nimajo več možnosti za osvojitev prvih dveh mest, so tudi v drugem polčasu igrali sproščeno, ter uspešno zadevali mete iz dokaj težkih položajev. V 27. minuti so bili v vodstvu 47:46, potem pa je pri Litiji Dejan Mlakar zadel tri trojke zapored in domači so imeli po tretji četrtini prednost 62:52, v 33. minuti pa že 69:54. Dejan Mlakar je zadeval še naprej, skupaj je dosegel 21 točk, od tega kar 17 v drugem polčasu. Končno so nekaj uporabnih žog Litijani spravili tudi pod koš do centra Vjerana Solda (skupaj 12 točk), svoj delež sta predvsem v obrambi prispevala Žan Erjavec in Tom Šraj. Neugodni gostje so razliko v finišu tekme sicer zmanjšali, vendar zmage Litije niso več ogrozili.


Položaj na lestvici je dokaj zapleten, zaradi dveh še neodigranih tekem pa tudi zelo nepregleden. Štiri ekipe in sicer Postojna, Litija, Ljubljana in Gorica imajo še možnosti za prvi dve mesti in s tem za uvrstitev v 2.SKL. Različnih možnosti je še veliko, celo preveč, Litijo pa že v torek (9.4. ob 20.00 uri) čaka nova izjemno pomembna tekma s Postojno v litijski športni dvorani. Za ohranitev upanja za napredovanje je najprej nujna zmaga, in to po nekaterih izračunih najmanj za 7 točk, še bolje pa precej višja, saj bo v primeru neugodnega razpleta za Litijane na ostalih srečanjih (npr. ob zmagi Postojne nad Ljubljano), odločilna tudi razlika v koših.
Zato v torek vsi navijači vabljeni v litijsko športno dvorano, da glasno podprete litijske košarkarje v boju za novo zmago !

Marko Godec