PIONIRJI U-15 USPEŠNO OTVORILI NOVO SEZONO

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 23 september 2019

1.krog, se je odigral v nedeljo 22.09.2019 v Litiji (ŠD Litija)

LITIJA : HELIOS  B      62:52  (24:25)
Strelci za KK Litija: Slokan Topolinjak, Pavelić 2, Vrtačnik-Horvat 7 (1:6), Božič 6 (1:2,1x3), Macun 2, Lovše, Jovič 10, Turkovič 2, Sakač 26 (4:13), Mur, Kobe-Župančič, Ibiši-Bercieri 7 (1x3)
 
Pionirska U-15 ekipa je v novi sezoni 2019/20 prva odigrala uradno tekmo. V času nedeljskega kosila so v litijski športni dvorani pričakali zelo solidno pionirsko ekipo iz Domžal. Domžalska ekipa je po večini sestavljena iz igralcev letnika 2006, torej gre za leto mlajšo ekipo, ki pridobiva izkušnje za naslednjo sezono, v kateri imajo domžalske ekipe vedno visoke cilje. Poudariti moramo, da je tudi litijsko moštvo v povprečju skoraj leto mlajša ekipa, saj so razen Sakača, Božiča in Vrtačnik-Horvata, ostali igralci leto ali celo dve mlajši. 
Tekma se je pričela z veliko napakami na obeh straneh. Domžalčani so bili v začetku agresivnejši, kar Litijanom nikakor ni ustrezalo. Na litijski strani je bilo veliko izgubljenih žog in zgrešenih metov iz neposredne biližine koša. Tako sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu. V začetku druge četrtine je Sakač dosegel nekaj zaporednih točk izpod koša, vendar so Domžalčani brez problemov kontrolirali rezultat in tako dobili prvi polčas z minimalno razliko (24:25).
V začetku drugega dela tekme se je razigral Matej Jovič, ki je prestregel nekaj podaj in domači so v nasprotnih napadih dosegli nekaj lahkih košev. Razlika je narasla na deset točk. Na koncu se je izkazalo, da je bil prav ta del tekme odločilen. V nadaljevanju so domači brez problemov razliko ohranjali in na koncu dosegli pomembno zmago. Namreč litijski pionirji se lahko po uspešno odigranem prvem delu, uvrstijo v 1.SKL. Že v naslednjem krogu igrajo proti sila neugodni Ježici, ki je v prvem krogu visoko slavila proti Grosupljam.