Liga brez meja za dekleta

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 30 september 2019

Košarkarice Košarkarkarskega kluba Litija (starostna skupina U-15) poleg rednega državnega prevenstva tekmujejo tudi v mednarodnem tekmovanju LIGA BREZ MEJA (League without borders (U-15/ U-13).
Sodelujejo košarkarske ekipe iz Hrvaške, Avstrije, Italije in Slovenije.
V nedeljo, 29.9. se je za dekleta starostne skupine U-15 košarkarskega kluba Litija začelo tekmovanje.

Litijanke so prvi turnir odigrale v Italiji v Miljah pri Trstu. Na turnirju so sodelovale ekipe INTERCLUB MUGGIA ( Italija), FELIX ZASAVJE B ( Slovenija) in KK Litija (Slovenija). V prvi tekmi so se pomerile z domačinkami iz kluba INTERCLUB MUGGIA ( Italija).  Litijanke so tekmo začele pogumno in z nekaj lepmi akcijami a si z nekaj napakami ob zaključku prvega polčasa vseeno priigrale 10 točk zaostanka. V drugem polčasu so ta zaostanek vseskozi lovile in se nekajkrat tudi nevarno približale. Na zacetku zadnje četrtine pa so kar tri ključne igralke Litije dobile peto (5) osebno napako. Rezultata jim ni uspelo obrniti v svojo korist. Domačinke so slavile z rezultatom 51:41.

V drugi tekmi so se Litjanke pomerila z ekipo FELIX ZASAVJE B ( Slovenija). Na tej tekmi so Litjanke hitro zagospidarile na igrišču in si z hitro igro že do polčasa priigrale neulovljivo prednost. V drugem polčasu so z dobro igro nadaljevale in slavile z rezultatom 62:24.

V naslednjem kolu se bodo Litjanke 20.10. v Trbovljah pomerile z domačinkami FELIX ZASAVJE in Hrvaško ekipo ŽKK Istok- Zagreb.

Rezultat in strelke za KK Litija:
INTERCLUB MUGGIA : KK LITIJA 51:41
Strelke za Litijo: Jakupovič 12, Bavdek 10, Rutar 8, Sadiković 10, Anžel 1
KK LITIJA: FELIX ZASAVJE B  62:24
Strelke za Litijo: Vodenik 2, Vidmar 2, Renčelj 2,  Bavdek 16, Jakupovič 16, Sadiković 10, Rutar 12, Anžel 2

Košarkarski klub Litija