Visoka zmaga Litijskih pionirjev

Kategorija: Novice Objavljeno: torek, 01 oktober 2019

FANTJE U-13, MINI POKAL ŠPAR 

1.krog se je odigral v soboto 28.09.2019 ob 8.45 uri v Celju

CELJE  :  LITIJA    10:72   (7:37)
Strelci za KK Litija:  Slokan-Topolinjak 16 (2:5), Pavelič 10 (2:2), Mladenovski 6, Rajh 4, Kos 5 (1x3), Ibiši-Bercieri 8, Pušič, Bilič, Koprivnikar 8, Lamovšek 6, Prijatelj 4, Kobe-Župančič 6. Trener: IBIŠI  Džemo
Prejšnji vikend se je končal 1.krog tekmovanja Mini pokal Špar v kategoriji pionirjev U-13. Litijski fantje so se na začetku pomerili z ekipo Celja. Pred tekmo je bilo v taboru Litije, kar nekaj nervoze, saj je šlo za prvo tekmo v letošnji sezoni. Litija se po uspešno odigranih kvalifikacijah (dve zmagi proti ekipi iz Krškega) zopet vračajo v prvo ligo. Začetek tekme ni veliko  obetal. Litijani so na hitro izgubili dve žogi in po eni izmed napak so Celjani prvi povedli z 2:0. Kar dve minuti so Litijani potrebovali, da so strnili svoje vrste in pričeli igrati tako kot znajo. Tristan Pavelič je nekajkrat lepo preigral domačo obrambo in igra je stekla po željah litijskega trenerja. Litija je v prvi četrtini povedla z rezultatom 12:2. V drugi četrtini je bila reakcija ostalih šestih igralcev bistveno boljša. Litija je pričela igrati hitreje in agresivneje. V tem delu se je zlasti izkazal Svit Slokan-Topolinjak, ki je z agresivnim pokrivanjem pridobil nekaj dragocenih žog, ki jih je v nasprotnih napadih "zbasal" v koš. Prednost se je začela nezadržno večati, tako  je bil ob polčasu  rezultat 37:7 in zmagovalec tekme je bil praktično odločen. V drugem delu Litija ni popuščala. Celjani so v nekem obdobju delovali povsem razbito in samo litijskemu trenerju se lahko zahvalijo, da razlika ni bila višja. 
Litija se je tako uvrstila v drugi krog tekmovanja. V drugem krogu bo nasprotnik Šentvid iz Ljubljane. Prva tekma se bo odigrala predvidoma 12.10., povratna 26.10.