PIONIRJI U13 USPEŠNO ODIGRALI PRVI TURNIR

Kategorija: Novice Objavljeno: torek, 08 oktober 2019

1.krog prvega dela se je odigral v soboto 5.10.2019 v Litiji

LITIJA  :  ILIRIJA          44:33   (15:8, 21:16, 33:22)
Strelci za KK Litija: Slokan-Topolinjak 7 (1:2), Pavelič 2, Mladenovski 4 (1:4,1x3), Rajh, Kos 4, Ibiši-Bercieri 9 (1x3), Pušič, Bilič, Lamovšek 2, Prelogar 2, Prijatelj, Kobe-Župančič 14 (1:1,1x3). Trener: IBIŠI  Džemo
 
LITIJA  :  VRANI VRANSKO   41:25   (9:4, 23:9, 29:17)
Strelci za KK Litija: Slokan-Topolinjak 3 (1:4), Pavelič 2, Mladenovski 5 (0:1,1x3), Rajh 2, Kos 6, Ibiši-Bercieri 5 (1x3), Pušič, Bilič, Lamovšek 2, Prelogar, Prijatelj 3 (1:2), Kobe-Župančič 8. Trener: IBIŠI  Džemo
Z veliko nestrpnostjo so prvi prvenstveni turnir dočakali tudi fantje v kategoriji U13, ki letos kot edini nastopajo v najmočnejšem rangu tekmovanja in sicer v 1.SKL. V mesecu maju je ekipa letnika 2007 in mlajši uspešno prestala kvalifikacije. V dveh tekmah so bili veliko boljši od vrstnikov iz Krškega in se tako po dolgih letih zopet uvrstili v 1.SKL.
V kategoriji U13 se igra turnirski sistem. Na prvem turnirju, ki se je odigral v Litiji so poleg domačih igrali še Ilirija in Vrani iz Vranskega, medtem ko so bile Janče v prvem krogu proste.
Na litijskem turnirju sta se najprej pomerili ekipi Litije in ljubljanske Ilirije. Tekmo, so kljub očitni nervozi, bolje pričeli domači, ki so z košem Lovra Prelogarja po uspešnem skoku v napadu tudi prvi povedli. Litijani so takoj pričeli igrati obrambo po celem igrišču, kar je Ljubljančane nekoliko zmedlo. Po nekaj uspešnih akcijah je Litija dosegla nekaj košev in povedla 10:4. V nadaljevanju Litijani niso popuščali. Podobno se je tekma odvijala tudi v drugi četrtini. V drugem polčasu se je prednost povečevala na največ 13  košev razlike (v 23. minuti tekme). Nekaj težav je v zadnji četrtini povzročal gostujoči igralec Joksimovič (sin nekdanjega slovenskega reprezentanta), ki je z individualnimi akcijami, nekajkrat izigral, danes sicer zelo solidno litijsko obrambo. Vendar je bilo to premalo, da bi Ilirjani ogrozili zmago domačih.
V drugi tekmi je Ilirija premagala Vransko.
Na tretji tekmi, pa so se pomerili Litijani z Vranskim. Vedeli smo da se ekipi dobro poznata. Namreč pred leti v kategoriji U-11, so bili igralci iz Vranskega ničkolikokrat boljši od Litijanov, tako da je bilo vsako podcenjevanje (glede na poraz Vranskega proti Iliriji) odveč. Očitno so Litijani v tem obdobju veliko bolj napredovali, saj je bila današnja tekma dokaj neizenačena. Domači so od prve minute dalje prevzeli pobudo in vodili skozi celotno tekmo. Igralci (vidno utrujeni) iz Vranskega se niso uspeli približati na manj kot deset košev razlike. Tekma se je tako končala po željah Litijanov. 
Naslednji drugi krog se bo igral v Ljubljani (gostitelji bodo Janče) in sicer 19.10.2019. Litija se bo pomerila z Jančami in še v drugo z Vranskim. Naslednjo soboto pa bodo Litijani odigrali tudi prvo tekmo drugega kroga za mini pokal Špar. Nasprotnik Litijanov bo ekipa KD Šentvid. Tekma se bo odigrala 12.10.2019 ob 10.00 v Montažni dvorani Šentvid.