Meteor ni zažarel

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 21 oktober 2019

ŠD Litija, 19.10.2019
Litija- Krvavec Meteor  83:59

Litijani so v sedmih dneh odigrali še tretjo zaporedno tekmo v svoji dvorani. Potem ko so v prvem krogu prvenstva dokaj težko premagali Ježico in v pokalu Spar gladko izgubili s Celjem, je bilo tokrat njihov nasprotnik v prvenstvu 3.SKL moštvo Krvavec Meteor iz Cerkelj na Gorenjskem.
Mlada in agresivna gostujoča  ekipa je kljub primanjkljaju v višini, v stilu svojega  imena kot meteor ambiciozno začela tekmo, vendar so domači hitro upravičili vlogo favorita in dobili prvo četrtino 26:15. Tudi do konca prvega polčasa se razmerje sil na igrišču ni spremenilo, tako da je imela Litija na polovici srečanja 13 točk prednosti (48: 35). Za Litijane je Jakob Virk dosegel 10 točk, Anže Dobravec pa 9 točk.
V nadaljevanju so domači ves čas v vodstvu, ki je nihalo med 15 in 21 točkami razlike. Hitro je bilo jasno da njihova zmaga ni vprašljiva, čeprav se gostje niti slučajno niso predali in so s številnimi menjavami nudili močan odpor. V 34.minuti so sicer znižali zaostanek na 12 točk, vendar se je razlika že dobre tri minute kasneje ponovno dvignila na 20, prav ob koncu pa je bila najvišja na celotni tekmi, to je 24 točk. V domači ekipi je bil tokrat najboljši Jakob Virk (19 točk), kar šest igralcev pa je doseglo med 9 in 12 točk, tako da so bile strelske vloge enakomerno porazdeljene. Litijani so tako dosegli še drugo prvenstveno zmago, v naslednjem krogu pa jih čaka gostovanje v Ljubljani pri mladi ekipi Cedevite Olimpije.