Mednarodna liga LWB

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 25 november 2019

V nedeljo 24.11.2019 je košarkarski klub Litija organiziral turnir mednarodne lige brez meja LWB za dekleta v kategoriji U15. Turnir je potekal v dvorani gimnazije Litija.

Na turnirju so nastopila ekipe iz Italije ( Trigoette Trieste), Hrvaške  (ŽKK čakovec) in domača ekipa KK Litija!
 
V prvi tekmi sta se pomerili domača ekipa KK Litija in pa dekleta iz Italije  (Tigrotte Trieste ).
Litjanke so bile na tekmi nekoliko oslabljene saj je zaradi poškodbe manjkala kapetanka ekipe Aida Sadiković. Litjianke so na tekmi pokazale zelo borbeno igro. Gostje so si v prvi četrtini priigrale 5 točk prednosti in jo vse do konca tretje četrtine tudi zadržale.  V zadnji četrtini so se domačinke približale na samo 2 točki zaostanka, toda gostje so niso popustile,  domačinke so morale priznati premoč do sedaj še neporaženi ekipi iz Trsta. Rezultat na koncu 35:43 za gostje iz Italije.
 
V drugi tekmi so dekleta iz Trsta igrale proti ekipi ŽKK Čakovec in prav tako zmagale z rezultatom 54:42.
 
V zadnji tekmi turnirja sta se nato pomerili še ekipa ŽKK Čakovec in domača ekipa KK Litija. Litjanke so z agresivno obrambo hitro zagospodarile na igrišču in si že v prvih minutah priigrale prednost desetih točk.  To prednost so tekom tekme samo še višale tako da so na koncu priložnost dobile tudi mlajše igralke in jo zelo dobro izkoristile. Litjanke so slavile z rezultatom 68:52 in pokazale, da so iz tekme v tekmo boljše. Litijanke v tem mesecu okrepila nova igralka Klara Celestina (bivša članica ŠD Felix) in se izkazala za dobro okrepitev.
 
Vrsti red turnirja v Litiji:
  1. Trigoette Trieste (Italija)
  2. KK Litija
  3. ŽKK Čakovec (Hrvaška)
Pred zadnjim turnirjem ki bo decembra v Zagrebu je sedaj jasno, da morajo dekleta košarkarskega kluba Litija za uvrstitev na finalni turnir lige v medsebojni tekmi premagati igralke ekipe UBI Graz iz Avstrije.
KK Litija