1. Turnir U11 in U9 za dekleta

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 22 januar 2020

1. TURNIR U11 ZA DEKLETA
KK Litija : ŽKK Šentvid - Ljubljana 10 : 6 ( 3:1, 1:3, 3:1, 3:1)
ŽKD Akson Ilirija : KK Litija 10 : 6 (1:3, 3:1, 3:1, 3:1)
Igrale so: Žana Turkovič, Tia Groboljšek, Leona Mladenovska, Lara Vodenik, Lara Čepon, Nika Pušič, Kiara Rivo, Maja Kirm, Patricia Salkić, Neža Ceglar
V nedeljo, 19.1.2020, so mlade košarkarice KK Litija v kategoriji U11 odigrale prvi turnir v letošnjem letu. Turnir je potekal v Ljubljani.
Na turnirju so nastopile tri ekipe: KK Litija, ŽKK Šentvid - Ljubljana ter ŽKD Akson Ilirija.Prva tekma se je igrala med ekipama ŽKK Šentvid - Ljubljana in KK Litija in se je dobro pričela za gostije. Prva, tretja in četrta četrtina so bile hitro odločene v korist Litijank. Več težav pa so imele v drugi četrtini, saj žoga kar ni in ni hotela čez obroč. Kljub vsemu so se Litijanke veselile prve zmage v letošnji sezoni.
Druga tekma se je odigrala med ŽKD Akson Ilirija in KK Litija. Litijanke so v tekmo vstopile odločno, dobro zaustavile nasprotnice ter si priigrale vodstvo v prvi četrtini. V vseh ostalih četrtinah pa jim je zmanjkalo moči, zato so domačinke upravičeno zmagale, Litijanke pa pustile dober vtis.

1. TURNIR ZASAVSKE LIGE U9 ZA DEKLICE IN DEČKE
KK Litija (Ž) : KK Litija (M) 4:12 (1:3, 1:3, 1:3, 1:3)
KK Litija (Ž) : ŽKK Felix Zasavje (Ž) 4 : 12 (1:3, 1:3, 1:3, 1:3)
Igrale so: Maša Mirtič, Andoela Begaj, Maša Šepec, Ajda Vidmar, Pia Žunič, Zoja Tencer, Žana Hristov, Kiara Šajnovič, Pia Barakovič, Zoja Čož, Natalija Kuzmanović
Tekmovanja so se pričela tudi v najmlajših selekcijah. Turnirji v kategoriji U9 se igrajo mešano med dekliškimi in fantovskimi ekipami. Tokrat je Litija igrala v Trbovljah. Rezultat ni v ospredju.
Namen tekmovanja je izključno sodelovanje, seznanjanje s pravili košarke, pridobivanje novih izkušenj, saj so skoraj vsa dekleta za leto mlajša od ostale konkurence. Čestitke vsem dekletom za izkazan pogum in borbo na igrišču.
Čestitamo!