Portorož je bil močnejši in hitrejši

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 04 oktober 2020

Litija, 3.10.2020
2. krog: Litija- Portorož 76:87

Posnetek tekme

Potem, ko je Litija uspešno začela pokalno tekmovanje z visoko zmago proti Ljubljani (91:62), je bila v drugem krogu prvenstva 2. SKL njihov nasprotnik ekipa Portoroža. Litijani so tekmo bolje začeli , sredi prve četrtine so povedli 14:7, gostje pa so jih v 12. minuti ujeli in tudi povedli 24:23. Domači so nato v dveh minutah z delnim izidom 8:0 odbili prvi resni napad, ter si priigrali vodstvo 31:24. Vendar je nato sledil še hujši portoroški val, saj so gostje v šestih minutah do konca prvega polčasa, z neverjetnim delnim rezultatom 27:6, prišli do visoke prednosti 51:37. Portorož je v napadu svoje akcije večinoma zaključeval s prodori pod koš, na trenutke tudi na silo, in na takšno igro, ki je temeljila na moči in na hitrosti, domači nikakor niso imeli pravega odgovora.

V drugem polčasu so gostje nadaljevali z agresivno igro tako v obrambi, kot v napadu (kar sta jim sodnika dovoljevala) in prednost še povišali, dobro minuto pred koncem tretje četrtine je tako znašala že 71:50. Litijanom ni prav veliko uspevalo, v njihovih vrstah praktično ni bilo zares razpoloženega igralca. V zaključku srečanja pa je tudi Portorožu, ki je igral samo s sedmimi igralci, začelo nekoliko zmanjkovati moči. Litija se je v 38. minuti približala na devet točk zaostanka (72:81), kar je povzročilo kar nekaj panike v gostujoči ekipi. Toda gostje so nato zvijačno izsilili še dve osebni napaki domačih, ter tekmo zanesljivo dobili.
Za Litijo so največ točk dosegli Nejc Pavliha 15, Jaka Stemberger 13 (in 8 skokov), Primož Kmetič 11 in Dragan Pušič 10, Miha Kodrič pa je imel 10 skokov. Pri Portorožu so bili najučinkovitejši Andraž Rogelja 21, Aleksa Kojadinović in Deni Hodžič po 13, Maksim Gorbachov pa je zabeležil 10 skokov.

Marko Godec