Z odlično ekipno predstavo do pomembne zmage

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 08 november 2023

4.11.2023
2.SKL- 6. krog : Litija- Ježica 86:71
 Za Litijo se je tekma začela zelo nesrečno, saj se je že v prvem napadu po manj kot dvajsetih sekundah poškodoval Jaka Stemberger, ki do konca ni več vstopil v igro. V prvi četrtini je bila nato Ježica večinoma v vodstvu, odlično je zadeval Blaž Janežič, ki je dosegel prvih 12 točk za svojo ekipo. Litija je izenačila na 17:17 prav v zadnji sekundi prve četrtine, ko je trojko od table zadel Patrik Kavkler. To je bila napoved za ponovno izjemno drugo četrtino Litije, v kateri so se domači razigrali v napadu, prikazali pa so tudi agresivno obrambo. Hitro so povedli 29:22, ob polčasu je bil rezultat že 51:37. David Križanič je dosegel 12 točk in Patrik Kavkler 10.  Pod košem je Vito Kotar z nekaj zaporednimi blokadami zaustavil goste in navdušil domače navijače.


V tretji četrtini se je tempo igre še dvignil, Ježica je pogosto pretiravala z ostrino, tako da sta imela sodnika kar nekaj težav pri obvladovanju razgretih strasti na igrišču. Gostje so se najprej približali na 56:48, po treh trojkah Blaža Janežiča (skupaj 25 točk) pa osem minut pred koncem še na 66:61. Nato je tudi pri Litiji Jakob Strel (skupaj 18 točk in 8 skokov) na hitro zadel dve trojki. Zelo dobro sta igrala tudi Anže Medved (skupaj 18 točk) in Dejan Milašinovič, tako da je prednost domačih pet minut pred koncem znašala 11 točk (74:63).   
Ježica se v zaključku  tekme ni več uspela približati Litiji, ki je z odlično kolektivno igro dosegla pomembno zmago. Pri Litijanih velja pohvaliti celotno ekipo, ki jo je odlično vodili trener Miloš Šporar , kar pet igralcev pa je doseglo 14 ali več točk, kar potrjuje izjemno ekipno predstavo. Gostje so bili na trenutke preveč nervozni, klub temu pa so prispevali svoj delež  h zanimivi in razburljivi tekmi. Sodnika sta tudi z nekaj sreče dokaj mirno pripeljala tekmo do konca. Nista imela lahkega dela, skupaj sta dosodila 50 osebnih napak, vsaki od ekip po 25, zanesljivo pa bi morala gostom še kakšno več.