V drugi četrtini dosegli 30 točk, v celotnem drugem polčasu pa le 29

Kategorija: Novice Objavljeno: petek, 03 november 2023

2.SKL- 5. krog: Litija- Plama Pur Ilirska Bistrica 78:87

Litija pod vodstvom novega trenerja Miloša Šporarja, ki je pred prvenstvom zamenjal dolgoletnega uspešnega trenerja Džema Ibišija, je v 5. krogu doživela drugi poraz.
Gostje so bolje začeli tekmo in bili večino prve četrtine v vodstvu. Z enostavnimi akcijami, ki so jih zaključevali pod košem so v 11. minuti povedli
25:19. Domači so nato zaigrali veliko bolje, razigrali so se Luka Novak, David Križanič in Dejan Milašinovič, tako da je Litija goste hitro ujela in dobila prvi polčas z 49:45, pri tem je v drugi četrtini dosegla kar 30 točk.


V drugem polčasu je prišlo do velikega padca v igri Litijanov, ki so v sedmih minutah dosegli le 8 točk in Plama Pur je po treh četrtinah ponovno vodila za pet točk (67:62). Za domače je bil pod košem nerešljiva uganka Robi Hreščak, ki je skupaj dosegel 28 točk (met 10:13 in 12 skokov). Litijani so bili v drugem polčasu izjemno nenatančni pri metu, korak z gosti je držal samo Jaka Stemberger, ki je v tem delu igre dosegel 14 točk, vsi ostali domači pa skupaj le 15. Kljub temu se je Litija po velikih naporih minuto pred koncem približala le na 4 točke zaostanka, vendar je nato za goste Primož Škrlj zadel trojko in tekma je bila dokončno odločena. Plama Pur je tako zasluženo zmagala ob glasni podpori svoje dobro organizirane navijaške skupine.

Marko Godec